Welkom op mijn blog, leuk dat je even komt kijken. Ik zou het leuk vinden als je mijn volger wordt en een keer een berichtje achterlaat.

maandag 12 oktober 2015

Wat er zoal op zolder staat te wachten om gestoft en ingericht te worden

Hallo allemaal, ik heb even een paar foto's gemaakt, van wat zoal op zolder staat wat opnieuw ingericht moet worden, of aangekleed of..............kortom, je bent nooit klaar met een poppenhuis.
Op de foto's ligt heel veel door elkaar en moet dan ook nodig afgestoft en opnieuw ingericht worden.

Dit is het eerste huis wat ik gemaakt heb in 1991


Als je eenmaal besmet bent met dit virus.... Bij alles wat je tegen komt, denk je schaal 1:12. Ik weet nog dat ik dacht, als ik nu ook nog eens een bloem of plant zelf kan maken.........Nu dat is later ook zeker gebeurd.  Er zijn dan ook heel wat workshops gevolgd, oa bijAnja van der Doel en Ria van der Kant. Het huis is helemaal zelf gemaakt nav bouwpakket.

.
Wat je hier zoal ziet, vooral van hout, is allemaal zelf gemaakt, ik kan me herinneren dat ik bij de box dacht, dit is 1 x maar nooit weer........... ook het wickeren heb ik altijd heel leuk gevonden om te doen.
Ook dit huis is helemaal zelf gemaakt.


Dit is een kant en klaar huis, natuurlijk wel geverfd en behangen, vloeren gelegd, je moet van alle markten thuis zijn. De naakte man in de badkamer, kan ik me herinneren dat je die moest bestellen op de beurs in de Rijnhal omdat die zo gewild was.

Dit is ook een bestaand huis, maar zoals jullie kunnen zien, moet daar nog wel iets aan gebeuren, oa het dakterras en de tuin. Ook liggen er nogal wat blote dames en kinderen, dus genoeg werk aan de winkel. Vooral bloemen maken, vind ik geweldig om te doen. Ik werk voornamelijk schaal 1:12


Dit is "t Glopje, gemaakt door De Stolp en is schaal 1:24. Ook heel leuk om te doen, de hortensia's zijn ook weer zelf gemaakt. De potkachel brand echt.

Waar ik ook heel veel van heb gemaakt, zijn de beren, deze zijn schaal 1:24, maar in ieder huis kom je zeker een paar beren tegen.

Leuk dat je even langs kwam en misschien snap je nu ook een beetje dat ik deze hobby weer op wil pakken.

Groetjes Tinie6 opmerkingen:

Irene zei

Ha die Tinie,

Dat is echt heel lang geleden en zo leuk dat we nu eens jouw andere passie mogen bekijken. Ik zie wel een soort "crime scene" met een berg lijken in de badkamer *lol* en wat een pret zullen jullie gehad hebben om die blote kerel! Heel veel werk en nog meer gepriegel dan op een kaart, jij komt de winter vast goed door!!

xx Irene

Renate zei

Jeetje, wat een priegelwerkje. Maar het ziet er wel heel leuk uit.
Mijn hubby heeft ook een modelbouw hobby. Hij maakt body's voor rc auto's. In een winkel waar hij geregeld spulletjes hiervoor gaat halen hebben ze ook een gedeelte waar ze poppenhuizen hebben staan. Ik raak daar niet uit gekeken, er is ook zoveel verkrijgbaar, ook voor het in te richten.
Ik snap heel goed dat je deze hobby weer nieuw leven in gaat blazen.
Heel veel suc-6.

-xies- Renate.

Anoniem zei

leuk leuk!!!

een nieuwe hobby in wording, veel plezier
grtjs
Tine

Antoinette Voorn zei

wauwwwwww ik kijk mijn ogen uit ,, wat Schitterend!

Ellen zei

Ha Tinie! Wat leuk dat je ons laat zien waar je tegenwoordig zoal mee bezig bent. Kan me helemaal voorstellen dat je je hierin totaal kunt verliezen. Wat ziet het er allemaal gaaf uit. Lijkt me heerlijk om mee bezig te zijn. Wie weet, later als ik groot ben...
Heel veel plezier en hopelijk show je af en toe je priegelwerkjes.

groetjes, Ellen

Joke zei

Hoi wat prachtig Tinie met volle bewondering naar je poppenhuizen gekeken